Nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief 31   20-05-2022 

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Als u uw kind met de auto naar school brengt, is het dan mogelijk dat u uw kind zo snel mogelijk laat uitstappen en u niet voor de school blijft wachten i.v.m. de andere auto’s en fietsers.

 

Schoolreis Dalton Kind Centrum Helen Parkhurst

 

Schoolreisbestemmingen donderdag 9 juni 2022.

De kinderen van de groepen 1 en 2 gaan dit schooljaar naar Plaswijckpark.
De kinderen van de groepen 3 t/m 6 gaan dit schooljaar naar Drievliet.
De kinderen van de groepen 7 en 8 gaan dit schooljaar naar de Efteling.
Het schoolreisje kost € 30,00.
U kunt het bedrag tot vrijdag 20 mei 2022 overmaken op rekening NL54INGB0007234084 t.n.v. DHS Daltonschool Helen Parkhurst o.v.v. de naam en de groep van uw kind.

Overblijf,

De groepen 3 t/m 8 gaan tijdens de overblijf naar de speeltuin. Het is nu een waterspeeltuin geworden en het zou fijn zijn als u uw kind extra kleding en een handdoek meegeeft voor het geval ze erg nat worden.

Voor meer info kunt u bellen naar de coördinator Evita Helberg 06-18488497

Nieuws vanuit de onderbouw groep 1/2:

Deze week hebben wij van meester Nathaniel een les gehad in de aula. Het was heel donker toen we daar binnen kwamen. Overal hingen grote zwarte doeken. De kinderen vonden dat best wel spannend. De les ging over stilstaan in beweging. Eerst kregen de kinderen een film te zien waar allemaal bewegingen in zaten. Daarna werd de groep in tweeën gedeeld en mocht de ene helft bewegingen maken met fietslichtjes, de kleuren wit en rood zag je heel erg mooi op de zwarte doeken. De andere kinderen moesten dan naar de lichtjes kijken en bedenken wat ze daar in konden zien. Er zijn hele mooie tekeningen uitgekomen. De kinderen vonden het allemaal erg leuk om te doen. Gelukkig krijgen we over 2 weken weer zo’n les van meester Nathaniel.

 

Nieuws vanuit de onderbouw groep 3/4:

De groepen 3 hebben donderdag een les gehad van meester Nathaniel. Dit ging over licht. De kinderen hebben met fietslampjes bewegingen gemaakt waardoor er grappige vormen zijn ontstaan! Dat ziet er toch gaaf uit?! 

De groepen 4 hebben ook een les van meester Nathaniel gehad. Zij hebben robotjes gemaakt. Deze robotjes bewegen door middel van een motortje. Hier gaan zij de volgende les mee verder! Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat! 

Nieuws vanuit de bovenbouw:

De kinderen in groep 5 zijn druk bezig om de spreekbeurten te maken. Verder wordt er veel aandacht besteed aan “moeilijke sommen”. Sommen zoals: 458 + 79 = … Dit is soms best lastig. Hoe doe je dat? Hoe maak je de som in eerste instantie makkelijk? Er zijn verschillende manieren om het uit te rekenen. Vraag eens aan uw kind hoe deze het uitrekent.

Meester Nathaniel is weer geweest. In groep 6A hebben ze een leuke KWT-les gehad. Ook de groepen 6 zijn bezig met de spreekbeurten. En de toets Engels is gemaakt.

Groep 7 is verder gegaan met deel 2 van de CITO. Hier is samen met meester nathaniel geknutseld. En hebben de kinderen een flipboekje gemaakt. Woensdag hebben enkele leerlingen een optreden gegeven met de boomwhackers (instrumenten). Er werd “He is a pirate” gespeeld.

Groep 8 is heel druk bezig met de musical. De kinderen moeten thuis ook veel oefenen. En de les van meester Nathaniel ging over kunst.

Nieuwe collega’s

Hallo, mijn naam is Joyce Koene en per 1 mei ben ik werkzaam als Locatiemanager van KDV, BSO en VSO Locatie Helen Parkhurst en KDV en BSO Montessori Houtwijk. Samen met mijn man en twee gezellige puberdochters kom ik van oorsprong uit Rotterdam maar ben ik neergestreken in Pijnacker. Vanuit mijn ondernemerschap ben ik al enige jaren bekend met o.a. het onderwijs en de kinderopvang. Ik ben heel trots dat ik mag gaan leidinggeven en samenwerken met een hecht en professioneel team pedagogisch- en BSO medewerkers! Persoonlijk vind ik het fijn om met enige regelmaat contact te hebben met ouders van onze kinderen dus loop gerust een keertje binnen op de locatie. De deur staat open! Groet, Joyce 

Hallo allemaal! 

In deze nieuwbrief wil ik me graag even voorstellen. Ik ben Deniz Akbulut, 32 jaar. Ik ben woonachtig in Naaldwijk samen met mijn man en onze 4 kinderen. Ik zal per 30 mei aan de slag gaan op basisschool Dalton KC Helen Parkhurst als administratief medewerker samen met dhr. Dick van der Schrier. Mijn werkdagen zullen zijn op maandag, woensdag en vrijdag.

 

Nieuws vanuit het KDV en de BSO:

De thema’s voor de maand april waren lente, eten en drinken.

Ook de baby’s laten we ander fruit proeven dan ze gewend zijn: mango, meloen en framboos. De grote kinderen helpen mee met het geven van een hapje aan de baby’s.

Nieuwe Locatiemanager:

Na vele jaren met plezier te hebben gewerkt bij gro-up zal ik per 1 mei de organisatie gaan verlaten.

Ik  wens iedereen een heel mooie toekomst toe bij deze prachtige school, die alleen maar mooier gaat worden.

Gelukkig hebben wij een goede vervanging gevonden in Joyce Koene  die momenteel al ingewerkt wordt. Zij start per 9 mei en zal zich op een later tijdstip aan u voorstellen.

Kraamzorg bij gro-up:

Gro-up breidt uit met kraamzorg Rotterdam e.o. De oudste en grootste kraamzorgorganisatie in Rotterdam, Den Haag en Delft. Met bijna 300 medewerkers. Actief in thuiskraamzorg. Maar ook in GeboorteHotel Haga in Den Haag en Geboortehotel Maasstad, Geboortecentrum Sophia en Kraamzorghotel Noord in Rotterdam.

We voelen ons verantwoordelijk voor elke stap in het groeipad van een kind. Mooi nieuws dus! Met deze familie-uitbreiding bieden we vanaf nu zorg en ondersteuning aan kersverse ouders. En is gro-up écht actief in alle levensfases van het kind, van zwangerschap tot zelfstandigheid. Vanaf de geboorte maakt gro-up het verschil voor ieder kind: gro-up kraamzorg is geboren.

 

Aanbellen bij het kinderdagverblijf:

Nu er weer meer mensen bij ons naar binnen mogen komen,  merken wij op het kinderdagverblijf dat er weer meer gebruik wordt gemaakt van de deurbel.

Uiteraard prima als u ook echt op bij de groep moet zijn. Wij merken echter ook dat er door mensen wordt aangebeld die elders moeten zijn.

De jongste kinderen worden erg onrustig van een bel die steeds overgaat en sommige worden wakker uit hun slaap.

Bij deze dan ook het vriendelijke verzoek om alleen aan te bellen bij het kinderdagverblijf, als u daar ook echt moet zijn.

 

Nederlandse lessen voor moeders op school

Wil je oefenen met de Nederlandse taal? Kom dan langs bij de Nederlandse les voor moeders op Dalton KC Helen Parkhurst. In een gezellige groep verbeter je samen je Nederlands. In de les oefenen we met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je leert veel nieuwe woorden en we werken over onderwerpen uit het echte leven, zoals een gesprek met de juf op school of praten over eten. De lessen zijn iedere maandag en woensdag van 9:00 uur tot 11:15 uur. Heb je interesse? Kom dan volgende week woensdag langs om 11:30 op school voor een intake. Heb je vragen, stuur dan een email naar taamaar@gmail.com.

 

Oproep ouders wijziging gegevens

Zouden ouder(s)/verzorger(s) bij een verandering van telefoonnummer of mailadres dit willen doorgeven aan de administratie? 

Bij voorbaat dank. 

 

Minibieb

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,
De afgelopen maanden is er hard gewerkt om voor ons Kind Centrum 3 minibiebs gereed te maken. We zijn erg blij om u te kunnen melden, dat deze biebjes klaar zijn! De biebjes zullen vanaf maandag 17 januari in gebruik worden genomen. De minibiebs staan op het leerplein bij de kleuters, bij de uitgang aan de zijkant van het gebouw en in de hal bij de hoofdingang.
In de biebjes staan allerlei soorten boeken: prentenboeken, boeken om voor te lezen, stripboeken, verschillende soorten verhalen, informatieboeken etc. Heeft u kinderboeken thuis, die er nog netjes uitzien, maar die niet meer gelezen worden? Wilt u deze dan in een tasje aan uw kind meegeven? Wij zorgen ervoor, dat het boek wordt gestickerd en in de minibieb terecht komt. We hopen, dat veel kinderen gebruik gaan maken van de minibieb!

 

NPO

Alle scholen hebben vanuit Nationaal Onderwijs Plan (NPO) een extra bedrag gekregen.  

Hieronder in het kort hoe we dit vormgeven: 

De leerkrachten hebben training gekregen over samenwerken (structureel coöperatief leren). Gedurende het jaar zal hier moment-coaching voor zijn door een externe. Ook krijgt het team training op het gebied van zelfregulatie bij kinderen (eigenaarschap) en klassenbezoeken hiervoor. Dit alles om zo effectief onderwijs te geven voor elk kind. Er komt een interim-intern begeleider het stukje ‘zorg’ voor de leerkrachten ontlasten.   

Daarnaast zijn er verschillende onderwijsassistenten, die extra ondersteuning of uitdaging bieden aan kinderen van groep 3 t/m 8. Ook hebben twee groepen een training op het gebied van sociale vaardigheden. We hebben extra hulp voor kinderen in de peutergroep (die bijna naar groep 1 gaan) en de groepen 1 en 2.  

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 doen mee aan een ‘shuffle dance’-project voor de komende drie jaar. Tijdens de twee grote KWT-thema’s komt een kunstenaar lesgeven aan alle groepen. Als laatst is er nieuw buitenmateriaal aangeschaft voor de groepen 1 en 2, zoals karren en fietsen. En wordt er nieuw (klein) materiaal voor in de gymzaal aangeschaft. 

 

Veiligheid bij het brengen en halen van de kinderen 

De veiligheid van de kinderen bij het brengen en halen van het Kind Centrum vraagt extra aandacht. De straat voor en naast ons gebouw is nauw. De (jongere) kinderen worden door u als ouder(s)/verzorger(s) gebracht of gehaald. Met name bij het ophalen ontstaat regelmatig “file” in de straat. Dit komt, omdat ouder(s)/verzorger(s) hun kind(eren) met de auto komen ophalen.  

Wij vragen uw aandacht om uw auto te parkeren op een juiste plaats in een van de straten rond het gebouw. En uw kind(eren) op de stoep te laten wachten. Dit voorkomt gevaarlijke situaties waar kinderen tussen auto’s door lopen. 

Het is geweldig om te zien dat heel veel ouder(s)/verzorger(s) lopend of op de fiets hun kind(eren) komen brengen en halen. 

Veiligheid is iets van ons allemaal. 

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

 

 

Op de website (https://www.daltonkc-helenparkhurst.nl

Welkom bij DaltonKC Helen Parkhust | DaltonKC

Jong Leren De Peuterleerplek Helen Parkhurst van JongLeren bereid uw kind spelenderwijs voor op de basisschool. Kinderen van 2,5 tot 4 jaar spelen op vaste dagdelen onder deskundige leiding van onze pedagogisch medewerkers.

Op onze website vindt u de nieuwe informatiegids 2021-2022. Hier staat belangrijke informatie over dit onderwijsjaar in. De informatiegids kunt u online bekijken.  

Aan het begin van het schooljaar heeft u de kalender 2021-2022 gekregen. Hier staan belangrijke evenementen en de vrije dagen en vakanties in. Op de achterkant van deze kalender vindt u een QR-code. Wanneer u deze scant, komt u direct bij de (digitale) informatiegids terecht.  

www.daltonkc-helenparkhurst.nl

 

Vrije dagen: Marge- en studiedagen van het onderwijsgedeelte van het Kind Centrum

Vakantie

-Hemelvaart: Do 26-05 t/m vr 27-05

-Tweede Pinksterdag: Ma 06-06

-Zomervakantie: Ma 11-07 t/m vr 21-08

 

Margedagen

-Wo 08-06: Gr 1 en 2 vrij

-Vr-middag 01-07: Gr 1 t/m 8 12.00 uur vrij

-Do 07-07: Gr 8 vrij

-Vr 08-07: Gr 1 t/m 8 vrij

 

Stripboeken 

Een oproep vanuit ons Kind Centrum-bibliotheek: Heeft u thuis stripboeken, die niet meer worden gelezen? Zou u deze dan kunnen inleveren bij de administratie van ons Kind Centrum? Alvast bedankt! 

Facebook 

Naast Instagram heeft het Dalton Kind Centrum nu ook een eigen Facebookpagina. 

De Facebookpagina heet: Dalton KC Helen Parkhurst.

Volg ons!

 

Social Schools

Wist u dat…..

u uw kind via Social Schools kan afmelden?! 

De absentiemelding komt zowel bij de leerkracht als bij de administratie binnen. 

Ga naar ‘administratie’ in de Social schools app en u kunt hier de reden van afwezigheid melden!

 

Motto: Laat SAMEN werken voor jou!

Het team van Dalton Kind Centrum is erin geslaagd om onze Daltonmanier van werken in één zin samen te vatten. De slogan is geworden: Laat SAMEN werken voor jou! Dit is wie wij zijn en wat wij doen.

 

Mededelingen Dalton Kind Centrum Helen Parkhurst

Bank rekeningnummer Dalton Kind Centrum Helen Parkhurst

NL54INGB0007234084

Instagram: Volg ons op @daltonkchp 

Mededelingen Ouderraad en MR

De Ouderraad (OR) is op zoek naar leden (ouders/verzorgers/oma’s/opa’s), die een activiteit op zich willen nemen om te organiseren, in samenspraak met de leerkrachten en andere OR-leden. Daarnaast zijn er ongeveer 1x per zes weken vergaderingen over lopende zaken. Mocht je interesse hebben om mee te helpen en te praten, meld je dan snel aan bij de administratie van onze school.

Ouderraad vergadering

Maandagavond 21 juni 2022 is er om 19.30 uur een vergadering van de Ouderraad. De vergadering is voor iedereen toegankelijk.

M.R.vergadering

Maandagavond 23 mei 2022 is er om 19.30 uur een vergadering van de Medezeggenschapsraad.

Een vriendelijk verzoek:

Wij vragen alle ouders de ouderbijdrage te voldoen. Zie ook de info in de schoolgids.  Als iedereen meebetaalt, kunnen we nog meer leuke extra dingen organiseren  voor de kinderen. U kunt dit bedrag van € 25,00 per kind storten op I.N.G. bankrekeningnummer NL54INGB0007234084 t.n.v. Dalton Kind Centrum Helen Parkhurst.

E-mail adres van de OR:

or.obsdaltonhelenparkhurst@gmail.com

E-mail adres van de MR:

mr.helenparkhurst@gmail.com

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om website verkeer te analyseren. Lees verder

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten